Eerste paal DC De Burght op BusinessPark Vredenburgh

16 apr, 2021
Eerste paal DC De Burght

Op BusinessPark Vredenburgh is op 15 april jl. door wethouder Kortleven de eerste paal geslagen van DC De Burght, een nieuw modern (agro) logistiek warehouse. Met de komst van DC De Burght is tevens de laatste kavel op BusinessPark Vredenburgh vergeven.

DC De Burght is opgezet als één ontwikkeling, die door eenvoudige aanpassingen kan worden opgedeeld in twee units met ieder een volwaardig kantoor.

Het gaat om totaal 26.030 m² waarbij maatwerk en ruimte voor diverse functies in de logistieke keten nog mogelijk is.

De units worden ontwikkeld met aandacht voor milieu en welzijn en worden hoogwaardig opgeleverd. Zo wordt het warehouse voorzien van 24 loadingdocks, een vrije hoogte 10,5 meter, een ESFR sprinklersysteem, een brandmeld- en ontruimingsinstallatie en vloerverwarming. De kantoorruimte wordt voorzien van onder andere een VRF installatie met verwarming en koeling en LED verlichting. DC De Burght is bestemd voor agro-gerelateerde ondernemingen. Doordat het  geheel ruim is opgezet en voorzien van veel natuurlijke lichtinval is het  een aangename werkplek. Het nieuwe DC ook zeer geschikt voor bedrijven dat voedselverpakkingen maken of maaltijdboxen samenstelt  Op het eigen terrein zullen 250 parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

“Distributiecentrum De Burght biedt ruimte voor arbeidsintensieve processen in de agrologistiek. Daar is veel vraag naar. Het gebouw wordt gasloos en all electric uitgevoerd. Er komen 10.000 zonnepanelen op het dak. Dat past prima in de Regionale Energie Strategie: Zon op bedrijfsdaken,” aldus wethouder Kortleven.

BusinessPark Vredenburgh onderdeel van logistieke hotspot

Waddinxveen heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de voorzieningen en infrastructuur voor de logistieke sector, waarbij BusinessPark Vredenburgh onderdeel is van de logistieke hotspot A12-corridor. Grote logistieke bedrijven als Lidl, Zalando, Jumbo, NedCargo en Dachser hebben zich reeds gevestigd in de A12-corridor. Primaire benodigdheden zoals infrastructuur, wegen en energievoorzieningen zijn duurzaam en doordacht aangelegd. Zo zal de N457 (Vredenburghlaan, dat later dit jaar wordt opgeleverd) worden verlengd tot langs DC De Burght.

Wayland Real Estate

Wayland Real Estate is de ontwikkelaar van het nieuwe logistieke centrum. “De bouw van DC de Burght is de eerste in een reeks van logistieke ontwikkelingen, de bouw van het volgende DC – DC A12 – staat later dit jaar gepland op het nabij gelegen Logistiek Park A12,” aldus Arnaud van der Eijk van Wayland Real Estate.

Wayland Real Estate ontwikkelt toekomstbestendig vastgoed. Tijdens het proces wordt er rekening gehouden met zowel duurzaamheid als de toekomstige meerwaarde. Door eerst de wensen te  inventariseren komt vervolgens de beste oplossingen voor ieder vraagstuk voor vastgoedontwikkeling. Zo passen gebouw en omgeving perfect bij elkaar.

Meer informatie over DC De Burght is te vinden op www.dcdeburght.nl
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van Wayland Real Estate? www.waylandreslestate.nl