Kippie komt naar BusinessPark Vredenburgh

24 sep, 2018
Logo Kippie

Onlangs tekenden Arnaud van der Eijk van Wayland Real Estate en Willem Krijgsman van Kippie de koopovereenkomst voor de grond. Met het zetten van de handtekening is de kavel van 15.000 m² op BusinessPark Vredenburgh in Waddinxveen verkocht aan de succesvolle Kippie-formule.

Nieuw distributiecentrum
Willem Krijgsman vertelt: “Wij gaan hier ons nieuwe distributiecentrum bouwen van waaruit we onze 48 winkels bevoorraden. De nieuwbouw bevat straks verschillende ruimtes: koelcellen, expeditieruimten, vriesruimten, een verpakkingsafdeling, een servicekantoor en een productieruimte. Het afgrillen van producten gebeurt in de winkels zelf.”

Logistieke ligging BusinessPark Vredenburgh ideaal
Volgens Krijgsman is de keuze op deze locatie gevallen door enerzijds de ligging en anderzijds de ruime XXL kavel: “De ligging is perfect voor ons. Met de komst van de nieuwe weg is er een snelle ontsluiting met de N11, A4, A12 en A20. Daarnaast is de kavel door de grootte toekomstproof. We zijn van plan om ca. 6.000 m² te bebouwen. Dat zou voldoende moeten zijn voor de nabije toekomst, maar we kunnen tot wel 10.000 m² bebouwen. Dat is een prettig perspectief.”

Van Poeldijk naar Waddinxveen
Kippie heeft nu een distributielocatie in Poeldijk. Nadat Wayland Developments de grond geschikt gemaakt heeft, start de bouw medio april 2019. In januari 2020 is de nieuwbouw naar verwachting klaar.

Cluster van agrarische bedrijven
Arnaud van der Eijk ligt toe: “Wij zijn blij met de komst van Kippie naar dit bedrijvenpark dat Wayland Developments, als onderdeel van Glasparel+, ontwikkelt. Kippie past helemaal in het profiel van de bedrijven die we voor BusinessPark Vredenburgh zoeken. De bedoeling is dat zich hier een mix van agrarische, voedselproducerende en -verwerkende bedrijven vestigt, zo ontstaat er een cluster van agro gerelateerde bedrijven in dit gebied. Voor bedrijven die actief zijn in de agro, food of energy sector, èn die op zoek zijn naar bedrijfshuisvesting op een ruime XXL kavel, is vestiging op BusinessPark Vredenburgh een geschikte optie.”
Naast mogelijkheid tot koop van de grond biedt Wayland Real Estate ook ruime mogelijkheden om te huren.