Vredenburghlaan sneller opgeleverd dan gepland

23 apr, 2021
Opening Vredenburghlaan

Afgelopen woensdag, 21 april, is de Vredenburghlaan geopend. Ondanks dat diverse werkzaamheden door het slechte weer werden uitgesteld, is het toch gelukt om de nieuwe N-weg eerder in gebruik te nemen.

De oplevering stond gepland medio 2021, maar is ruim eerder geopend dan gepland. In maart en april zijn er nog diverse werkzaamheden meerdere keren uitgesteld vanwege het slechte weer. Desondanks is het gelukt om de nieuwe N-weg, met wegnummer N457, eerder in gebruik te nemen.

Op 21 april 2021 werden de laatste werkzaamheden uitgevoerd waardoor de Beijerincklaan grotendeels was afgesloten. Wethouder Kirsten Scheppers en gedeputeerde Floor Vermeulen waren aanwezig bij de openstelling van de weg.

De Vredenburghlaan loopt vanaf de Moordrechtboog naar de Zesde Tochtweg via het verkeersplein bij de Beijerincklaan. De nieuwe 2 km lange weg is onderdeel van het project ‘N207-Zuid’: een nieuwe randweg aan de westkant van Waddinxveen.  

Door het aanleggen van de N457 moet de nieuwe weg zorgen voor minder verkeer op de lokale wegen van Waddinxveen. Een ander bijkomend voordeel is dat BusinessPark Vredenburgh beter bereikbaar is.

Bronnen:
Provincie Zuid-Holland
Hart van Holland